yourwaytotheicttop

Heiko van der Heijden

– update juli 2019 -

Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Informatica op NHL bij Hogeschool te Leeuwarden. Na het behalen van mijn diploma, ben ik aan de slag gegaan als Docent Informatica bij de Hogeschool van Amsterdam. Dit jaar heb ik mijn basis didactische bevoegdheid en BKE gehaald zodat ik nu toetsen mag maken en lessen mag geven. Hierbij leerde ik verscheidende lesgerelateerde onderwerpen. Zo ook de taxonomie van BLOOM en didactische organisatie. Specifiek constructive alignment van Dee Fink heb ik veel van opgestoken. Inmiddels heb ik al ervaring opgedaan in het les geven in infrastructuur en automata and programming. Ook ben ik technische Scrum coach geweest bij een groot project (PAD) op de hogeschool. Verder ga ik een nieuwe minor opzetten op het gebied van wetenschappelijke software en ga ik meedoen aan de Global Game Jam.


Als C++, GNU/Linux programmeur en onderzoeker voor ALICE Collaboration.heb ik tijdens mijn afstuderen een load balancer voor de ALICE detector ontwikkeld. Dit is een 10.000 ton detector aan de Large Hadron Collider (deeltjesversneller) op het CERN. Daarnaast heb ik X-Honours gevorderd behaald en ben ik een van de winnaars van een IBM Bluemix Award Hackatrain. Deze prijs heb ik gewonnen door samen met twee collega's het concept voor een sociale app voor in de trein te bedenken. Naast een minor in quantum computers heb ik ook een minor in ondernemerschap gedaan. Daarnaast hebben Spectre en Meltdown mijn aandacht. Toen ik opeens een melding kreeg dat mijn GNU/Linux virtual machines langzamer zouden worden, heb ik toch maar eens uitgezocht er aan de hand was. Ook heb ik weer MacOS geïnstalleerd na een jaar Fedora te hebben gebruikt, om te kijken of alles nog werkt. Programmeren in Metal is toch best wel gaaf. Ik ben trouwens ook dolgelukkig met de nieuwe Raspberry Pi 4B. Ook ben ik helemaal gefocust op de nieuwe RedHat Enterprise Linux release. Straks komt CentOS 8 uit en herinstalleer ik mijn laptop.


Omdat ik al zoveel technische skills in de emulator kwijt kon heb ik besloten om een stichting voor mijn minor ondernemen op te zetten voor een maatjesprogramma voor ouderen. Hiervoor heb ik een ondernemingsplan opgesteld en onderzoek gedaan zodat ik sociaal en in maatschappelijk bewustzijn ook kon groeien.


Ik heb geen concrete plannen voor de komende zes maanden maar zou wel graag mijn SKE certificaat willen halen of een master doen in software engineering, Artificial Intelligence of onderwijskunde. Maar dat zien we nog wel. Ik ben blij dat ik de studiebeurs heb gekregen. Die heb ik onder andere gebruikt om RHCE (Red Hat Certified Engineer) te behalen. Nu ik docent ben bereik ik vanzelf leerlingen als ambassadeur van ICT-beroepsonderwijs. Maar hiernaast plaats graag dingen op mijn github, toch ook vaak een voorbeeld voor studenten!


Tags: HBO

0
0
0
s2sdefault