Samirullah Abdullah

Het is bijzonder dat technologie nergens weg te denken is, overal hebben wij met ICT te maken. Wat mij enorm heeft getroffen is dat wij als Nederlanders in deze bizarre tijd heel snel de app “CoronaMelder” hebben ontwikkeld, met behulp van die app weten wij of wij in de buurt van iemand die Covid-19 is opgelopen zijn gekomen. Hierdoor kunnen wij er met z’n allen voor zorgen dat het aantal besmettingen niet oploopt.

De belangrijkste leerervaring die ik de afgelopen periode heb opgedaan is dat ik snel niet moet opgeven, maar dat ik dan beter om hulp kan vragen. Waarschijnlijk ben ik zelf daarom ook anderen meer gaan helpen. Ik heb paar maanden voor studentenaanhuis.nl gewerkt. Daarvoor heb ik mensen geholpen bij problemen met hun computer, tablet, smartphone of ander digitaal apparaat. Op school heb ik medeleerlingen geholpen en gemotiveerd door te gaan leren. En samen met docenten heb ik aan workshops voor middelbare scholieren met leuke opdrachten meegewerkt om hun interesse in ICT te stimuleren. Goed als ze zien wat ICT is en dat het niet alleen maar om de computers gaat.

Voor mijn opleidingen Medewerker ICT, Medewerker beheer ICT en Netwerk- en Mediabeheer heb ik stages gedaan bij verschillende bedrijven en organisaties. Vaak heb ik daar meteen een vakantiebaan aangeboden gekregen, erg leuk! In de volgende zes maanden wil ik graag de programmeertaal Python leren en ervoor zorgen dat ik eenvoudige scripts kan schrijven en uitvoeren. Op dit moment volg ik HBO-ICT aan de Haagse Hogeschool.

Ik ben vier jaar geleden gestart met de zelfverdedigingssport Krav Maga. Ik kan daar alles achter me laten en trainen met veel energie en focus. Het voelt daarna alsof mijn batterij weer is opgeladen. Na een jaar kon ik zelf training aan kinderen geven. Het is leuk ze te motiveren deze sport te leren.

Tags: MBO, HBO

0
0
0
s2sdefault