Marco Lohmeijer

Vorig schooljaar heb ik de opleiding applicatie ontwikkelaar niveau 4 afgerond en ben ik net begonnen aan de Associate Degree Software Developer op Hogeschool Windesheim in Almere. Ik heb door de opleidingen mijn passie gevonden in programmeren en ik probeer mezelf nu altijd weer te verbeteren. Nu dat ik een trotse winnaar ben van de CA-ICT awards heb ik de kans om naast mijn studie ook mijn eigen ideeën te ontwerpen en eventueel uit te brengen.

Toen ik op de opleiding applicatie ontwikkelaar volgde viel het me op dat ik snel dingen begreep. Daarom hielp ik altijd mijn medestudenten om bepaalde programmeertalen te begrijpen. Toen we voor tien maanden stage gingen volgen was ik daarbij erg kieskeurig. Ik wilde het beste bedrijf om veel te kunnen leren. Ik heb die dan ook gevonden en het was daarom ook pittig! Na afloop van de stage kon ik daar blijven werken als parttime applicatie ontwikkelaar. Ik wist toen overigens al wel dat ik verder wilde studeren en heb daarom besloten om de Associate Degree, een tweejarige opleiding op HBO niveau, te volgen.

Eenmaal op de HBO opleiding heb ik zeker geen spijt. Ik heb het er erg naar mijn zin. We worden meteen in het diepe gegooid met twee (al lopende) projecten. Deze moeten we in een team in zes weken afmaken.

Intussen krijgen we les in Agile, PHP, MYSQL en UML en leren we om een eigen framework in elkaar te zetten. Hier gaan we volgende periode mee werken in weer nieuwe projecten. Ik zou graag mijn eigen ideeën voor applicaties uitwerken en hopelijk in App-Stores uitbrengen. Maar eerst eens zien hoeveel tijd ik kwijt ben aan mijn opleiding. Want natuurlijk wil ik eerst mijn Associate Degree Software Developer halen!

0
0
0
s2sdefault