Vladik Packo

In de opleiding is SCRUM als lesmethode ingevoerd. We werken zelfstandig of in groepjes aan opdrachten en projecten. In deze periode maken wij een webapplicatie waarin een gezondheidsmeter waarmee de gebruiker zijn levensstijl kan bijhouden en beoordelen. We bereiden ons hiermee binnen de SCRUM methode voor op het eindexamen. Intussen leren we meteen veel over gezonde levensstijlen. Twee vliegen in één klap!

Naast de theorie leer je toch wel het meeste door aan projecten te werken in groepjes. Zo is het leerzaam te zien hoeveel factoren invloed hebben op het succes van een project. In chaos gaat niet alleen het samenwerken niet goed, maar ook zeker het project niet. Het blijkt lastig om in consensus een goede planning te maken en dan ook nog groepsleden hieraan te houden. Volgend project wil ik graag scrummaster zijn om te kunnen werken aan een goede structuur waarin je elkaar goed kan ondersteunen.

Tijdens mijn opleiding heb ik in de periode 18/19 veilig programmeren behaald. Na dit keuzedeel weet je hoe een applicatie veilig te maken. De komende zes maanden ga ik me richten op een vervolg op HBO. Ik ben al begonnen aan het keuzedeel hiervoor. Verder wil ik natuurlijk meer leren over programmeren met daaronder Javascript, Typescript, React en Redux. Hiermee kan je applicaties snel, modern en professioneel maken.

Ik kan me druk maken om de prijsontwikkeling van nieuwe generatie smartphones. Het lijkt alsof de prestaties (en dus de prijzen) voor alles gaan. Maar hoe zit het met de duurzaamheid van deze producten? Denkt men nog wel na over de toekomst van ons milieu? Of zijn deze producten dan straks nog wel voor iedereen beschikbaar? Ik zou het leuker vinden als smartphones zuinig gemaakt kunnen worden en goedkoop aangeboden worden om de samenleving tot deze technologie. Natuurlijk moet het ook ergonomisch en recyclebaar zijn. Dat is voor mij de toekomst.

Dat ik nu in dit lijstje van winnaars sta en me ICT onderwijs ambassadeur kan noemen heb ik nog niet zo van de daken geschreeuwd op sociale media. Mijn directe omgeving weet er uiteraard wel van! Als ik hierna ergens over zou kunnen vertellen is het wel dat het veranderen van richting nog altijd mogelijk is. Ik zat eerst in een andere beroepsgroep en ben overgestapt naar programmeren. Nu doe ik pas echt wat ik leuk vind en deel die kennis daarom ook graag. Een keuze die ik achteraf bezien eerder had moeten maken!

0
0
0
s2sdefault