Jordy Gajadharsing

De belangrijkste momenten zijn natuurlijk de examens van mijn MBO-opleiding en het behalen van de Letter of Merrit toen ik het examen van CCNA 2 had doorlopen. Dat waren de momenten waarbij je op de proef wordt gesteld als het gaat om je talent en/of skills. Kun je rustig blijven in momenten van stress? En goed en gestructureerd blijven werken? Lees je de opdracht goed voordat je begint? Daarnaast is stagelopen ook een mooi moment om te kijken of dit is wat je wilt als systeembeheerder, of dat je kiest om langer op school te zitten om nog iets anders leuks te gaan doen. Dat en de grote stap zetten naar het HBO. Belangrijke momenten voor mij.

Goed lezen is vaak het halve werk. Ik merk nu op het HBO dat dit nog belangrijker wordt. Ook professioneel blijven omtrent documentatie is een must. Denk niet te moeilijk, doe wat er wordt gevraagd. Want zodra je er te complex tegenaan kijkt, worden dingen gek genoeg nog lastiger. Op dit moment is het nieuws omtrent artikel 13 een dingetje van aandacht. Dit heeft veel invloed op mij en andere 'codekloppers' over de gehele wereld. Daarnaast blijven hardware innovaties en gadgets ook altijd interessant. Hiervoor kijk ik altijd op YouTube of andere sites om up-to-date te blijven. 


Ik heb links en rechts verteld dat ik had gewonnen, maar dat was aan klasgenoten en directe familie, ik was zelf nog helemaal verbaasd dat ik dat ben geworden.  Voor de komende zes maanden wil ik duidelijk krijgen welk vak ik ga kiezen. De keuzes die ik kan maken zijn: Technology, Business, Software of Media. Ik weet dat Media een van de vakken wordt waar ik mijzelf in wil verdiepen. Verder wil ik meer kennis krijgen omtrent C# en eventueel meerdere programmeertalen.


Ga je als beheerder naar het HBO? Bekijk goed welke school qua opleiding het beste bij je past. Verder is het als beheerder belangrijk om te weten dat de meeste HBO-ICT opleidingen niet altijd aansluiten op de ICT-opleidingen binnen het MBO. Ga naar open dagen of neem deel aan meeloopdagen. Ga je toevallig naar Fontys in Tilburg kan het zijn dat je mij tegenkomt!

Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault