yourwaytotheicttop

Nicole van der Struijs

Dit jaar heb ik de opleiding ICT-beheerder niveau 4 mogen afronden. In de afgelopen jaren op school heb ik niet alleen mijn kennis ontwikkeld, maar ook een persoonlijke groei gemaakt. Met een duwtje in de juiste richting van oud-klasgenoten en docenten heb ik stappen gezet die ik nooit had verwacht te kunnen en mogen zetten. Zo heb ik meegedaan aan de wedstrijd van Microsoft Office en aan Skills Heroes.

De gehele opleiding was erg belangrijk voor mij. Ik ben gestart met weinig tot geen kennis, maar wist wat mijn uiteindelijke doel was en dat was het afronden van mijn opleiding. Om deel te mogen nemen aan de examens, was het van belang om alle vakken op orde te hebben en de afstudeerstage af te ronden met minimaal een voldoende. Je kunt je voorstellen dat de afstudeerstage een ontzettend belangrijk onderdeel was. Tijdens de stageperiode hebben we gewerkt aan een dashboard, dat uiteindelijk ook ingezet ging worden bij de dagelijkse werkzaamheden van de servicedesk. Dit houdt in dat het dus perfect moet werken. Tijdens die periode heb ik geleerd dat communicatie van groot belang is. Dit geldt voor het maken van afspraken tot het actueel houden van de documentatie. Zodra dit niet goed verloopt, wordt er tijd besteed aan dingen die uitgesteld moeten worden of worden werkzaamheden langs elkaar heen uitgevoerd.


Op het moment dat ik gebeld werd dat ik een studiebeurs had gewonnen, stond ik met een vriendin van mij bij de dierenarts voor een van mijn katten. Het duurde even voor ik werkelijk besefte wat ik had gewonnen. Mijn plan is om parttime te gaan werken. Dit heeft verschillende redenen. Ik ben erachter gekomen dat het erg lastig is om in de ICT een parttime baan te vinden die ook nog voldoet aan mijn wensen. Ik hoop binnen 6 maanden te kunnen gaan werken en over 6 maanden ons eerste kindje te mogen verwelkomen.

Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault