Dylan Hiemstra

CA ICT– Update juli 2019 –

Ik ben 22 jaar en ik kom uit Leeuwarden. Sinds mijn 14e ben ik al bezig met programmeren. Wat begon als een hobby is uiteindelijk mijn grote passie geworden. Aanvankelijk met simpele HTML, daarna met PHP en JavaScript. Al snel wist ik dat ik de opleiding Applicatie Ontwikkelaar aan ROC Friese Poort wilde gaan doen. Via ICT Medewerker niveau 2 (versneld afgerond) naar Applicatie Ontwikkelaar niveau 4. In dat laatste jaar ben ik eerste geworden bij de CA-ICT Awards en kreeg ik dit mooie plekje in deze lijst. Ik werkte dat jaar tevens als web-developer bij Stukje Design. Inmiddels heb ik mijn MBO opleiding afgerond en studeer ik nu HBO-ICT Software Engineering aan de Hanzehogeschool in Groningen. Het was leuk om in de eerste periode van die opleiding meteen een presentatie te geven over mijn Skills Heroes ervaring.


Op het HBO leer ik ook vooral nieuwe dingen die buiten het programmeren vallen. Bijvoorbeeld dat een bedrijf processen nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Een proces is bijvoorbeeld Incident Management, daarbij wordt omschreven hoe een ongeplande interruptie van een IT Service zo snel mogelijk verholpen wordt. Ook heb geleerd hoe een infrastructuur eruit ziet (routers, switches etc). Het programmeren gaat mij goed af maar vooral de leerervaringen buiten het programmeren om zijn voor mij de belangrijkste! Ik heb zin in volgend jaar, dan krijg ik ook nieuwe programmeertechnieken. Uit mijn eigen interesse hou ik Linux in de gaten. Zo wil Valve bijvoorbeeld stoppen met Steam op Ubuntu omdat Ubuntu niet langer 32bit software wil ondersteunen. Zelf gebruik ik Ubuntu ook en game ik wel eens via Steam. Het werkt nu nog, maar waarschijnlijk moet ik een andere Linux versie nemen.


Verder werk ik nu bij NoardCode als applicatie ontwikkelaar. Ik leer elke dag nog nieuwe dingen zoals bijvoorbeeld nieuwe technieken om een Android app te maken. Ik ben uiteraard eerst van plan om mijn bachelor te halen voor HBO-ICT Software Engineering. Dit duurt nog wel even maar ik heb het volste vertrouwen dat dit gaat lukken! Ooit was het mijn plan om na MBO te gaan werken. Echter heb ik, dankzij CA-ICT, ervoor gekozen om toch naar HBO door te gaan stromen. Dit is goed uitgepakt en daarom ben ik CA-ICT zeer dankbaar voor de studiebeurs!

Tags: MBO, HBO

0
0
0
s2sdefault