Bo Schutte

CA ICT– Update juli 2019 –

Creatief, oog voor design, optimistisch en een tikkeltje eigenwijs. Zo zou ik mijzelf omschrijven. Ik ben 21 jaar en ik heb inmiddels de opleiding Mediavormgeving op Het Graafschap college in Doetinchem afgerond. Nu volg ik de HBO opleiding communicatie en multimedia design op de Hogeschool Arnhem/Nijmegen. Sterker nog, ik heb mijn propedeuse al gehaald en daar ben ik natuurlijk heel trots op.


Het is tenslotte een pittige opleiding. In de afgelopen periode was het ook super leuk om mijn CA-ICT vlog te maken over hoe het nu met mij gaat en wat ik heb gedaan met de prachtige waardecheque. Normaal sta ik liever achter de camera, dus dat was best een uitdaging. Maar ik ben even uit mijn comfort-zone gestapt en voor mijn gevoel is dit best goed gelukt!


Het mooie van de Mediavormgeving opleiding was dat je niet alleen leert ontwerpen, je leert ook hoe je een website in elkaar moet zetten met HTML, CSS, Adobe Creative Suite en Wordpress. Een goed concept verdient een goede vormgeving. Daar werk ik graag aan. Mijn specialiteit is dan vooral bezig zijn in de Adobe programma’s. Ik was toen al vier jaar actief in de grafische wereld en heb met verschillende wedstrijden mee gedaan. Voorbeelden daarvan zijn Skills Talents en Skills Heroes waarmee ik in 2017 in deze lijst met winnaars kwam. Mijn belangrijkste leerervaring van de afgelopen periode is dat als je iets wil bereiken en je genoeg doorzettingsvermogen hebt het je gaat lukken! Er werd van kleins af aan al gezegd dat ik moeilijk leer, alsof je hier je genoegen mee moet nemen. Van kader beroeps naar MBO niveau 4 en dan door gewoon naar een HBO opleiding! Het is niet niks maar zolang je er voor de 200% voor gaat zal je bereiken wat je wil bereiken. Dat is ook wat ik door de jaren heen heb geleerd. Vooral nu ik met trots kan zeggen dat ik mij propedeuse heb gehaald.


Ik heb veel boeken gelezen voor mijn studie. Bijvoorbeeld over het opstarten van een bedrijf en hoe je deze succesvol kan maken met bijvoorbeeld Businessmodel Canvas. Deze kennis wil ik meenemen in het werkveld om er mijn voordeel mee te doen. Twee jaar geleden zette ik mijn eigen grafisch designbureau op: By Bo. Daarmee zit ik al in de echte wereld. Omdat ik al veel ervaring heb op grafisch gebied, wil ik dit graag doorgeven aan anderen die dezelfde passie hebben voor het vak. Ik vind het dan ook een hele eer om hier te mogen staan. Daarom deel ik ook alles graag op Social Media via Facebook, LinkedIN en mijn website By Bo.
In de komende tijd wil ik het beste uit de opleiding halen, nu eerst in mijn tweede leerjaar. Ook wil ik met mijn eigen bedrijfje aan de slag gaan en het businessmodel canvas invullen om te kijken waarmee ik mij nou onderscheid van de rest. Verder zou ik dit dan uitwerken via beeldmateriaal op mijn website.Ik ben CA-ICT erg dankbaar voor de Award. Want dit heeft er toch toe geleid dat ik ben verder gaan studeren en mijzelf nog meer kan verbreden in het vakgebied waar ik elke dag met plezier mee bezig ben. Dus hierbij dank ik CA-ICT nogmaals dat ik mijn eerste schooljaar hiervan heb kunnen betalen. Een aanrader voor iedereen!

Tags: MBO, HBO

0
0
0
s2sdefault