yourwaytotheicttop

  • Home
  • Blauwdruk ICT 2020

Blauwdruk ICT 2020

Weet u op welke onderdelen een ICT-diploma overeenkomt met een ICT-certificering van bijvoorbeeld Microsoft, Linux Professional Institute of CompTIA? De Blauwdruk ICT geeft u daar snel een antwoord op.

De Blauwdruk ICT is een overzichtelijke matrix met diplomavergelijkingen waar de onderdelen van de inhoud van het ICT-diploma worden afgezet tegen de onderdelen van de bekende ICT-certificeringen. Omdat de kwalificatiedossiers onlangs zijn geactualiseerd, heeft Stichting Praktijkleren deze vergelijkingen aangepast. Zo weet u op welke onderdelen een mbo-diploma overeenkomt met een particuliere certificeringslijn.

Handig voor scholen
Opleiders, docenten en ontwerpers van curricula voegen vaak bewust onderdelen van ICT-certificeringen toe aan de opleiding. De leerling krijgt dan actuele kennis mee die rechtstreeks toepasbaar is in de stage of de eerste baan. Ook wordt het dan gemakkelijker om naast het reguliere ICT-diploma een ICT-certificaat te behalen. 

Belangrijk voor het bedrijfsleven
Voor werkgevers is het goed om te weten wat een diploma waard is en wat het precies inhoudt. Werkgevers zijn vertrouwd met de certificaten van de ICT-branche. Waarschijnlijk zoeken zij dan ook gericht naar ICT'ers met deze certificaten. Maar weten werkgevers ook of onderdelen hiervan aan bod zijn gekomen binnen de mbo-ICT-opleidingen? Zo niet, dan is de diplomavergelijking een handig instrument bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers en bij het bijscholen van het personeel.

Voor werkgevers is het goed om te weten wat een ICT-diploma in het mbo waard is en wat het precies inhoudt. Werkgevers zijn vertrouwd met de certificaten van de ICT-branche. Waarschijnlijk zoeken zij dan ook gericht naar ICT'ers met deze certificaten. Dankzij de Blauwdruk ICT kunnen werkgevers zien welke onderdelen hiervan potentieel aan bod zijn gekomen binnen de ICT-opleidingen.

0
0
0
s2sdefault