yourwaytotheicttop

  • Home
  • Onderhoud MBO ICT-kwalificatiestructuur

Onderhoud MBO ICT-kwalificatiestructuur

In 2018 wordt de ICT-kwalificatiestructuur aangepast. Onderwijs en bedrijfsleven zijn daarover in gesprek in het marktsegment en de sectorkamer. De komende tijd geven ze samen invulling aan de contouren. Het is de bedoeling om de nieuwe kwalificaties eind 2018 vast te laten stelen door de minister. 

Ontwikkelingen als blockchain, internet of things en cybersecurity zijn bijna dagelijks in het nieuws. Dat is ook de sectorkamer ICT en creatieve industrie niet ontgaan. De laatste inhoudelijke onderhoudsronde van de kwalificatiestructuur dateert van 2015 en aangezien de ontwikkelingen binnen ICT razendsnel gaan, staan de drie kwalificatiedossiers daarom op de onderhoudsagenda voor 2018. Het betreft de dossiers Applicatieontwikkeling, ICT- en mediabeheer en ICT-support. Ruim 23.000 studenten zijn op dit moment ingeschreven voor opleidingen binnen deze dossiers.  De eerste stappen in het onderhoud zijn gezet. In een kick-offbijeenkomst met onderwijs en bedrijfsleven verzamelden en bespraken de deelnemers de beroepeninformatie.


Ook de ontwikkelingen in de ICT kwamen aan de orde. Wat betekenen die voor de kwalificaties? Het marktsegment en de sectorkamer namen de verzamelde input mee om de contouren op te stellen van het onderhoud. Tijdens de docentendag ICT en Creatieve Industrie op 21 maart jongstleden werden de contouren voorgelegd aan het ICT-onderwijs. Tijdens deze sessies werd vooral het belang onderstreept dat ICT en Creatieve Industrie als vakdomeinen niet separaat behandeld mogen worden. Het ziet er naar uit dat het aantal kwalificaties verder zal worden teruggebracht. Tegelijkertijd wordt ook de breedte opgezocht, met het oog op ICT in andere contexten.

0
0
0
s2sdefault