yourwaytotheicttop

  • Home
  • Nieuwe opleiding Mediatechnologie i.s.m. NEP

Nieuwe opleiding Mediatechnologie i.s.m. NEP

Het grootste mediatechnologiebedrijf NEP heeft de handen ineengeslagen met MBO College Hilversum en YoungCapital. Samen hebben ze een uniek opleidingsprogramma ontwikkeld, waarin studenten alles leren over de nieuwste ICT-ontwikkelingen in de media en deze kennis direct in de praktijk kunnen brengen. Het grootste mediatechnologiebedrijf NEP heeft de handen ineengeslagen met MBO College Hilversum en YoungCapital. Samen hebben ze een uniek opleidingsprogramma ontwikkeld, waarin studenten alles leren over de nieuwste ICT-ontwikkelingen in de media en deze kennis direct in de praktijk kunnen brengen. 

NEP Logo FC BLACK RGB“Studenten volgen hun opleiding op het Mediapark bij het MBO College Hilversum en lopen direct stage bij NEP. Ze hebben een contract met YoungCapital voor hun bijbaan bij NEP. Zo hoeven ze niet in het weekend elders te werken, maar kunnen ze direct aan de slag met hun opleiding.” Aldus Frank Stokman, docent Mediatechnologie.


De opleiding duurt in principe twee jaar. Het onderwijsprogramma vindt plaats op het MediaPark in een speciaal klaslokaal van het MBO College Hilversum en NEP. De theoretische ondersteuning wordt verzorgd door vakdocenten van het MBO College en specialisten van NEP. De praktijklessen/stages zullen met name in de weekenden en avonden plaatsvinden omdat dan de producties zijn. Vakanties worden in overleg met de school en NEP individueel afgesproken. Deze zijn afwijkend van de reguliere schoolvakanties.

In deze opleiding Mediatechnologie leert de student stap voor stap wat het betekent om in een high-end Broadcast ICT bedrijf te werken. Studenten gaan aan de slag bij de verschillende afdelingen en producties; zoals kabel assistentie bij voetbalwedstrijden, of meekijken bij ons Service en Operation Center. Hier leren ze welke kennis ze nodig hebben om deze direct toe te kunnen passen op de werkvloer. Daarnaast worden studenten individueel gecoacht op professionele en intermenselijke vaardigheden.
Bij het succesvol afronden van de opleiding Mediatechnologie hebben studenten een zeer goede uitgangspositie voor een baan bij NEP. Bijvoorbeeld als Service Operation Engineer, Playout Operator, Operationeel assistent, Beeldtechnicus en nog vele andere functies.

nepjpeg

0
0
0
s2sdefault