yourwaytotheicttop

  • Home
  • CA-ICT award winnaar Luuk Isbouts stelt zich voor

CA-ICT award winnaar Luuk Isbouts stelt zich voor

Op 17 maart jongstleden won Luuk Isbouts de beroepenwedstrijd voor ICT-beheerders, waardoor hij in aanmerking komt voor een CA-ICT award. De komende twee jaar volgen we hem om te vernemen hoe de studiebeurs een bijdrage levert aan het verder vormgeven van zijn carrière. 

Kun je iets meer over jezelf vertellen?
"Mijn naam is Luuk Isbouts. Ik doe de opleiding Netwerkbeheerder op het Ter AA College te Helmond. Op dit moment loop ik stage bij Xidoor B.V. Een bedrijf dat internationaal gespecialiseerd is in binnendeuren en kozijnen. Ik zorg voor het systeembeheer en het support."

Wat is in jouw beleving de belangrijkste leerervaring die je de afgelopen periode hebt opgedaan?
"Ik heb de afgelopen tijd geleerd dat het heel belangrijk is om goed te plannen wanneer je aan de ICT-infrastructuur gaat werken. Ook om hierbij rekening te houden met uitloop. Soms kom je namelijk onverwachte dingen tegen. Binnen het bedrijf waar ik nu werk als stagiair is het van het grootste belang dat de productieomgeving door blijft draaien."

Welk ICT-nieuws met betrekking tot innovaties, nieuwe producten of trends heeft jou de afgelopen tijd het meest getroffen?
"Onlangs is er een nieuwsbericht geweest over een datalek waarbij de wachtwoorden van ongeveer 3,3 miljoen Nederlanders openbaar werden. Er is steeds meer noodzaak aan beveiliging van data, omdat er steeds meer data opgeslagen wordt."

Welke plannen heb je voor de volgende 6 maanden?
"De komende zes maanden ga ik mijn stage afronden bij Xidoor. Tevens ga ik mijn opleiding op het mbo afronden. Ik ben al druk bezig met me te oriënteren op mogelijke vervolgstudies binnen het hbo."

CA-ICT moedigt studenten aan om hun ICT-talent te ontwikkelen. Vakmensen in de ICT zijn tenslotte hard nodig. Daarom stelt CA-ICT studiebeurzen ter waarde van €2.500 beschikbaar.

0
0
0
s2sdefault