yourwaytotheicttop

  • Home
  • Bit Academy start nieuw omscholingstraject

Bit Academy start nieuw omscholingstraject

Niet iedereen leert op dezelfde manier en niet iedereen is goed in hetzelfde. Met dat in het achterhoofd richtten Dennis Berkhof en Marco van der Werf een aantal jaren geleden Bit Academy op. Eerder werd hun talent al ondersteund via een studiebeurs ter waarde van €2.500 in het kader van de IT Talent Grands 2017.

Het concept van de BIT Academy is gericht op studenten die hun eigen pad volgen en zelf kiezen wat ze willen leren. Bit Academy richt zich op Software Development. Uiteraard moet dit concept bij een student passen, vandaar dat er tijdens de intake bekeken wordt of de student op basis van coaching en advies zelf zijn talenten kan ontdekken binnen het vakgebied. Bit Academy biedt projecten aan. In die projecten gaan klasgenoten samen met een coach aan de slag om met behulp van technologie een oplossing te realiseren. In eerste instantie een concept dat samen met het ROC van Amsterdam in het kader van het project House Of Digital werd uitgewerkt. In deze samenwerking wordt ervoor gezorgd dat de student uiteindelijk met een mbo-diploma instroomt op de arbeidsmarkt, of doorstroomt richting het hbo.

Naamloos 2n

Recentelijk heeft Bit Academy het aanbod verder uitgebreid met een omscholingstraject; het zogeheten Upskill-programma. Geïnteresseerden worden in drie tot vijf maanden opgeleid tot Software Developer. De bedoeling is dat professionals versneld omgeschoold worden tot een ontwikkelaar op mbo-niveau. Het traject wordt op diverse manieren aangeboden. Geïnteresseerden kunnen nu al met de opleiding starten en krijgen via Slack begeleiding van coaches die uit het bedrijfsleven komen. Het gehele concept gaat opnieuw uit van een praktijkgericht programma. 

Voor meer informatie over het Upskill-programma van Bit Academy kun je hier terecht.

0
0
0
s2sdefault