yourwaytotheicttop

  • Home
  • De eerste 2020 winnaars: doelgericht en enthousiast

De eerste 2020 winnaars: doelgericht en enthousiast

In maart vonden in het WTC te Leeuwarden de finales van Skills Heroes plaats. Na drie dagen competitie waren de winnaars van de ICT-beroepenwedstrijden bekend en daarmee ook de winnaars van de eerste CA-ICT Awards in 2020; een studiebeurs van €2.500. In opdracht van CA-ICT volgen we de winnaars van een CA-ICT Award twee jaar lang en doen we verslag van hun ontwikkeling binnen het ICT-vakgebied. Uiteraard zijn we daarbij enorm benieuwd hoe zij de studiebeurs in gaan zetten. 

De winnaars van een gouden medaille tijdens Skills Heroes, vallen op in hun doelgerichtheid. Merijn Lioen, winnaar in Applicatieontwikkeling, behaalde intussen vier certificaten van Microsoft. Hij gaat binnenkort naar EuroSkills in Oostenrijk. Kay Beernink, winnaar in ICT Beheer, zegt zelf dat zijn belangrijkste ervaring een zakelijke is. Hij ziet nu in hoe je technische informatie kan omzetten naar ‘Jip-en-Janneke-taal’ voor een klant. Nu overweegt hij door te stromen naar het hbo. Of toch gaan werken?

Giel Willemsen en Daniël Silvius werden tweede in respectievelijk Applicatieontwikkeling en ICT Beheer. Het enthousiasme spat er ook bij hen vanaf. Giel, nu bezig met embedded software in hardware producten: “Ik had nooit verwacht dat ik zover zou komen.” Of wat te denken van Daniël: “Toen ik te horen kreeg dat ik een podiumplek had gehaald tijdens de Skills Heroes sprong ik meteen een gat in de lucht”. Hij doet, met al een diploma op zak, een tweede opleiding op niveau 4. En vanwege het verplichte thuiswerken (corona virus) bouwt hij dan maar even een streaming server. Dan kunnen zijn gezinsleden wat makkelijker films kijken. Hij legt het belangrijkste van ICT nog eens helder uit: “Doe vooral wat je leuk vindt.”

  • Daniel Silvius:: “Ik doe een tweede opleiding omdat het leuk is!”
  • Giel Willemsen: “Nooit gedacht dat ik zover zou komen!”
  • Kay Beernink: “Belangrijk hoe je technische informatie overbrengt aan een klant”.
  • Merijn Lioen: “Ik wil graag verder in Front End Development”.

caictawardsbanner

Wil je weten welke ervaringen deze CA-ICT lichting heeft opgedaan? Lees dan hun profielen bij de CA-ICT Awards 2020. Je vindt er hun (toekomstige) verhalen, ervaringen, leermomenten en ICT-interesses. Al deze winnaars hebben hun studiebeurs dik verdiend. Ook jij kunt het verschil maken door mee te doen aan de volgende editie van Skills Heroes.

0
0
0
s2sdefault