yourwaytotheicttop

  • Home
  • Diplomavergelijkingen ICT geactualiseerd

Diplomavergelijkingen ICT geactualiseerd

Weet u op welke onderdelen een ICT-diploma in het mbo overeenkomt met een ICT-certificering van bijvoorbeeld Microsoft, Linux Professional Institute of CompTIA? De diplomavergelijkingen ICT geven u daar snel een antwoord op.

De Blauwdruk ICT (zoals deze overzichten al jaren worden genoemd) is een handzame matrix met diplomavergelijkingen waar de onderdelen van de inhoud van het ICT-diploma worden afgezet tegen de onderdelen van de bekende ICT-certificeringen. Omdat de kwalificatiedossiers onlangs zijn geactualiseerd, heeft Stichting Praktijkleren deze vergelijkingen samen met de partners aangepast. Zo weet u op welke onderdelen een mbo-diploma inhoudelijk verwant is met een particuliere certificeringslijn.

test536

Handig voor scholen
Opleiders, docenten en ontwerpers van curricula voegen vaak bewust onderdelen van ICT-certificeringen toe aan de opleiding. De leerling krijgt dan actuele kennis mee die rechtstreeks toepasbaar is in de stage of de eerste baan. Ook wordt het dan gemakkelijker om naast het reguliere ICT-diploma een ICT-certificaat te behalen.

Belangrijk voor het bedrijfsleven
Voor werkgevers is het goed om te weten wat een ICT-diploma in het mbo waard is en wat het precies inhoudt. Werkgevers zijn vertrouwd met de certificaten van de ICT-branche. Waarschijnlijk zoeken zij dan ook gericht naar ICT'ers met deze certificaten. Dankzij de Blauwdruk ICT kunnen werkgevers zien welke onderdelen hiervan potentieel aan bod zijn gekomen binnen de ICT-opleidingen.

Klik hier om de diverse overzichten per certificering of per kwalificatiedossier te bekijken.

 

0
0
0
s2sdefault