yourwaytotheicttop

  • Home
  • En dan wint je zoon een CA-ICT award

En dan wint je zoon een CA-ICT award

Sinds 10 jaar kunnen ICT-studenten in het middelbaar beroepsonderwijs een CA-ICT award winnen; een door het Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT verstrekte studiebeurs van € 2.500. Studenten worden hiervoor genomineerd door hun docent of praktijkopleider omdat zij een bijzondere presentatie hebben geleverd. Ook een aantal winnaars van de beroepenwedstrijden, die door WorldSkills Netherlands worden georganiseerd, krijgen een prijs. Elk jaar stelt het CA-ICT hiervoor € 25.000 beschikbaar. Jaarlijks dus 10 blije winnaars.

De prijs wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de winnaar, het volgen van een studie of alles wat aan de loopbaan bijdraagt. Twee jaar lang levert de winnaar per half jaar een korte voortgangsrapportage en krijgt vervolgens een deel van de prijs uitgekeerd. Tijdens die periode zijn zij ook ambassadeur van het CA-ICT. Sommige van hun verhalen staan op de websites van Loket ICT en CA-ICT.

Achter die winnaars ligt een hele wereld verscholen. De vrienden waarmee ze opgroeien en studeren, maar natuurlijk ook de ouders. Het leek het CA-ICT interessant om eens met één van die ouders te praten over de betekenis van het winnen van een CA-ICT award door je kind. Welnu, wat betekent dit voor een ouder?

De prijs was mij totaal onbekend. Wist helemaal niet dat zoiets bestond, maar ik vind het een fantastisch initiatief. Ook mooi dat CA-ICT dit al zo lang doet. Echt geweldig. Mooi ook dat de uitreiking plaatsvindt tijdens een groot evenement. In dit geval de docentendag van Stichting Praktijkleren. Fijn te zien dat de studenten zo blij zijn deze prijs te winnen en ook goed om te horen wat zij allemaal met de prijs willen gaan doen. Ik heb voor en na de uitreiking met bijna alle winnaars gesproken. Echt heel leuk. Ook de bijeenkomst die was georganiseerd door de Stichting Praktijkleren vond ik interessant om mee te maken. Wel jammer dat er zo weinig vrouwen de opleiding ICT volgen. Allemaal mannen. Misschien verandert dat nog ooit. Er zijn zoveel kansen op de arbeidsmarkt als je een ICT-opleiding hebt afgerond. Mijn zoon zal de prijs gebruiken voor zijn studie. Voorlopig staat het op zijn spaarrekening. Hij gaat nu een ICT-opleiding volgen op het hbo, dus misschien gaat hij het besteden aan boeken of apparatuur. Het wordt zeker besteed aan verdere ontwikkeling. Nogmaals, ik vind het echt een geweldig inititatief.

WHV 3370

Wilt u als docent of praktijkopleider een ICT-talent nomineren? Dat kan via dit formulier.

0
0
0
s2sdefault