yourwaytotheicttop

  • Home
  • CA-ICT verzorgt keynote tijdens Docentendag ICT

CA-ICT verzorgt keynote tijdens Docentendag ICT

Op 12 december aanstaande organiseert Stichting Praktijkleren voor de twaalfde keer de Docentendag ICT. Tijdens dit evenement worden docenten geïnformeerd over allerlei interessante ontwikkelingen gerelateerd aan het ICT-onderwijs, maar wordt vooral ook de ruimte geboden om elkaar te informeren over good practices. Net als vorig jaar draagt CA-ICT haar steentje bij aan het programma op deze dag.

Als Opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT helpt CA-ICT ICT-organisaties en organisaties met ICT-functies bij subsidieaanvragen en subsidietrajecten voor opleidingen. Waar nodig door voorfinanciering van opleidingskosten. Daarnaast stimuleert en sponsort CA-ICT initiatieven die leiden tot meer werkgelegenheid en concrete plaatsingen van werknemers in ICT-functies. Vanuit die rol is CA-ICT ook actief betrokken bij de afstemming van het kwalitatieve en kwantitatieve vraag en aanbod binnen het ICT-beroepsonderwijs. Binnen het middelbaar beroepsonderwijs nemen onderwijs en bedrijfsleven gezamenlijk zitting in de Sectorkamer ICT en Creatieve Industrie. Hier maken zij  afspraken over de thema's kwalificeren en examineren, beroepspraktijkvorming en doelmatigheid. Louis Spaninks is als directeur van CA-ICT lid van deze sectorkamer en heeft hierbinnen tevens de rol van vice-voorzitter. Vanuit zijn betrokkenheid bij het ICT-beroepsonderwijs zal hij de docentendag van Stichting Praktijkleren openen met een keynote over de veranderende arbeidsmarkt en hoe het onderwijs daarop in kan spelen.

Daarnaast worden tijdens de docentendag de CA-ICT awards van 2019 uitgereikt; de studiebeurzen ter waarde van €2.500. De eerste zes winnaars werden eerder tijdens Skills Heroes al bekendgemaakt. Deze week selecteert de jury uit alle ingezonden nominaties de laatste vier winnaars. Tijdens de docentendag willen we deze ICT-talenten even apart in het zonnetje zetten.

Voor meer informatie over de Docentendag ICT kunt u terecht op de website van Stichting Praktijkleren, waar in de laatste week van oktober het complete programma wordt gepubliceerd, inclusief een mogelijkheid om u aan te melden.

0
0
0
s2sdefault