yourwaytotheicttop

  • Home
  • Robotic Process Automation (RPA) in het onderwijs

Robotic Process Automation (RPA) in het onderwijs

De toepassing van Robotic Process Automation (RPA) neemt momenteel een enorme vlucht. Alhoewel onderzoek aantoont dat Nederland nog enigszins achterloopt op dit gebied, zijn er steeds meer organisaties die software robots ontwikkelen met behulp van RPA-software om administratieve, repeterende processen en taken te robotiseren. Dit leidt niet alleen tot tijd- en kostenbesparingen, maar bijvoorbeeld ook tot minder foutgevoelige processen, verbeterde compliance en last but not least: meer werkplezier.

Ondanks de enorme potentie van RPA lijkt het alsof veel onderwijsinstellingen hier nog niet actief en op grote schaal mee bezig zijn. Dit terwijl er in de back-office veel administratieve processen zijn, vaak met hoge volumes en een (jaarlijks) terugkerend karakter. Daarnaast hebben docenten te maken met een toenemende werkdruk en administratieve ballast, wat ook mogelijkheden biedt voor de inzet van software robots. De onderwijsinstellingen die al wél bezig zijn met RPA lijken veelal tegen dezelfde uitdagingen aan te lopen, waardoor het vaak blijft bij een pilot of Proof of Concept. Daarom organiseert Tacstone een ontbijtsessie over RPA.

Tijdens deze Ontbijtsessie zullen de resultaten van de RPA in het Onderwijs Barometer 2019 gepresenteerd worden. Dit betekent inzicht in de huidige toepassing, mogelijkheden en uitdagingen van RPA in het onderwijs. Ook zullen er verschillende demo’s gepresenteerd worden van operationele software robots in het onderwijs en worden ervaringen gedeeld over het starten met of opschalen van RPA.

Datum: woensdagochtend 12 juni 2019
Locatie: Fort aan de Klop, Utrecht
Tijd: 08:00 – 11:30 uur (incl. ontbijt)

Deze sessie richt zich op iedereen die werkzaam is binnen het onderwijs (zowel back-office als het onderwijs zelf), verdieping wil over de mogelijkheden van RPA, interesse heeft in praktische tips en tools, en/of wil leren hoe hier zelf mee aan de slag te gaan.

Voor meer informatie over het programma en de sprekers, verwijzen we u naar de website van Tacstone. Daar kunt u zich ook aanmelden voor deze ontbijtsessie.

Wilt u zelf nog een bijdrage leveren aan de RPA in Onderwijs Barometer 2019? Dat kan via deze link:

 

0
0
0
s2sdefault