yourwaytotheicttop

  • Home
  • CA-ICT Award winnaar Enrico de Bil stelt zich voor

CA-ICT Award winnaar Enrico de Bil stelt zich voor

Tijdens de laatste editie van Skills Heroes, de beroepenwedstrijden voor studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs, won Enrico de Bil de felbegeerde titel van beste ICT-beheerder. Een unieke prestatie, waarmee hij een studiebeurs ter waarde van €2.500 heeft gewonnen van CA-ICT. De komende twee jaren gaan we hem volgen en doet hij verslag van wat hij allemaal met die studiebeurs gaat doen. Wij stelden hem alvast wat vragen om nader kennis met hem te maken.

Met welke activiteiten op het gebied van werk en scholing houd je je op dit moment bezig?
Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding ICT-beheerder op ROC de Leijgraaf. Dit is een MBO-opleiding op niveau 4. Ik volg daar de beroepsopleidende leerweg. Naast mijn opleiding ben ik elke dag bezig met verschillende activiteiten binnen mijn eigen bedrijf Rineco Automatisering. Een aantal jaren geleden begon ik met het oplossen van kleine problemen en het repareren van computers. Veelal bij mensen thuis. Tegenwoordig houd ik me met mijn bedrijf primair bezig met het ontzorgen van andere ondernemers op het gebied van ICT.

Doe je dat in je eentje?
Nee. Met Rineco Automatisering vormen we met een klein, jong en gedreven team een centraal aanspreekpunt voor alle ICT-gerelateerde vragen en problemen van ondernemers. Denk hierbij aan het oplossen van computerproblemen, ontwerpen en inrichten van een nieuw computernetwerk, maar ook het ontwikkelen en hosten van websites. Belangrijk hierbij is dat we op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en technieken rondom ICT, om zo onze klanten optimaal van dienst te kunnen (blijven) zijn. Binnen het ICT-vak ben je nooit uitgeleerd.

Waarom denk je dat je Skills Heroes gewonnen hebt?
Ik ben al van jongs af aan bezig met techniek en met allerlei gadgets. Toen ik startte in het voortgezet onderwijs, was ik al handig met de computer, waardoor veel bekenden me vroegen of ik ze kon helpen. Zo is het allemaal begonnnen. Ook denk ik dat ik wat voorsprong had omdat ik al een paar jaar met mijn eigen bedrijf bezig ben. Naast mijn opleiding heb ik daar in de praktijk heel veel van geleerd

0
0
0
s2sdefault