yourwaytotheicttop

  • Home
  • CA-ICT Award winnaar Jim de Vries stelt zich voor

CA-ICT Award winnaar Jim de Vries stelt zich voor

Tijdens de laatste editie van Skills Heroes, wist Applicatie Ontwikkelaar Jim de Vries zijn gouden medaille van vorig jaar te prolongeren. Een unieke prestatie, waarmee hij een studiebeurs ter waarde van €2.500 heeft gewonnen van CA-ICT. De komende twee jaren gaan we hem volgen en doet hij verslag van wat hij allemaal met die studiebeurs gaat doen. Wij stelden hem alvast wat vragen om nader kennis met hem te maken.

Met welke activiteiten op het gebied van werk en scholing houd je je op dit moment bezig?
Ik zit nu in mijn examenjaar op MBO Rijnland. In de zomervakantie van het vorig jaar ben ik gaan werken bij Re:Software. Dit bedrijf bouwt software op maat. Gericht op zowel het web als op innovatieve digitale producten in de breedte. Via dit bedrijf heb ik eerst een tijd gedetacheerd gezeten bij een klant. Nu zit ik als stagiair fulltime bij Re:Software op kantoor om mijn bijdrage aan softwaredevelopment te leveren. Als ik mijn diploma gehaald heb, hoop ik bij Re:Software te kunnen blijven werken.

Wat is in jouw beleving de belangrijkste leerervaring die je de afgelopen periode hebt opgedaan?
In de afgelopen periode heb ik me vooral gericht op Frontend Development. Daar wilde ik me graag wat meer in verdiepen omdat je merkt dat je kansen op de arbeidsmarkt toenemen als je als developer zowel aan de voor- als de achterkant van applicaties kunt werken.

Welk ICT-nieuws m.b.t. innovaties, nieuwe producten of trends heeft jou het meest getroffen?
Google Duplex, de assistent van Google die telefoontjes voor jij kan plegen. Ik vind dit echt een heel mooi voorbeeld van Artificial Intelligence.

Welke plannen heb je voor de volgende 6 maanden?
Uiteraard wil ik eerst mijn studie af gaan ronden en mijn diploma behalen. Daarna fulltime aan de slag bij Re:Software. Verder wil ik me meer gaan verdiepen in Scrum, Modeling en Versiebeheer. Ook wil ik meer gaan doen met TypeScript en C#. Als hobby wil ik me ook nog gaan verdiepen in wiskunde. Komt in dit vakgebied sowieso altijd van pas.

0
0
0
s2sdefault