yourwaytotheicttop

  • Home
  • Finale Skills Heroes 2019

Finale Skills Heroes 2019

Vanaf woensdag 20 maart tot en met vrijdag 22 maart vinden in de RAI te Amsterdam de finales van de ICT-beroepenwedstrijden plaats; beter bekend als Skills Heroes. Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het middelbaar beroepsonderwijs. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen.

Voorafgaand aan deze finale hebben scholen de kans gehad om voorrondes te organiseren op de eigen school. WorldSkills Netherlands heeft hiervoor de wedstrijdopdrachten ontwikkeld en beschikbaar gesteld. Alle opdrachten zijn ontwikkeld op basis van de kwalificatiedossiers. De winnaar(s) van de voorrondes mogen deelnemen aan de regionale kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan uiteindelijk door naar de finale. Daar wordt bekend wie zich de nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied. Binnen ICT zijn er twee wedstrijden: ICT Beheer en Applicatie Ontwikkeling.

Naast de eeuwige roem en wellicht doorstroom naar deelname aan EuroSkills of WorldSkills, verdienen de winnaars van de ICT-beroepenwedstrijden ook een studiebeurs van CA-ICT; een CA-ICT Award. Een bedrag van €2.500 dat zij kunnen gebruiken om hun ICT-carriére een financiële impuls te geven. Tientallen winnaars hebben deze beurs ondertussen al gebruikt voor investering in de opzet van hun eigen bedrijf, de aanschaf van vouchers voor certificering, het betalen van een vervolgstudie en allerlei andere zaken die gerelateerd zijn aan de eigen toekomst binnen het ICT-vak. Luuk Isbouts, Rens Vlemmings, Rik van de Wiel en René Buunk zijn voorbeelden van eerdere winnaars van de finales van de ICT-beroepenwedstrijden. Zij ontvingen daarvoor een CA-ICT Award.

Tijdens de finale in de RAI zullen oud-winnaars Rens Vlemmings, Rik van de Wiel en Tom Droste deel uitmaken van de jury die beide wedstrijden beoordelen. Aangevuld met externen van o.a. Stichting Praktijkleren.

 

0
0
0
s2sdefault