yourwaytotheicttop

  • Home
  • Luuk Isbouts en Sten van Harten 10e tijdens EuroSkills

Luuk Isbouts en Sten van Harten 10e tijdens EuroSkills

Winnaar van een CA-ICT Award Luuk Isbouts deed samen met Sten van Harte, die tweede werd tijdens Skills Heroes, namens Nederland mee aan de Europese beroepenwedstrijden. Oftewel EuroSkills. Luuk Isbouts doet verslag.

Na veel maanden trainen was het eind september dan eindelijk zover: EuroSkills Budapest 2018! Samen met Sten van Harten mocht ik Nederland vertegenwoordigen als ICT-specialisten tijdens de Europese kampioenschappen. Een geweldige belevenis om dit mee te mogen maken. Als je met heel Team NL in je oranje kleren over Schiphol loopt, word je door veel mensen aangekeken. Veel mensen vragen dan wat voor een sport we beoefenen. Als je dan vertelt dat je mee doet aan de Europese kampioenschappen voor ICT-beroepen worden mensen al gauw nieuwsgierig.

Tijdens de eerste wedstrijddag hebben we ons bezig gehouden met Linux. Enkele voorbeelden van de zaken die we dienden in te richten, waren: een Bind9 DNS Server, een DHCP-Server met fail-over functie, een e-mailserver en een webserver met ftp. Verder zat in deze dag ook nog een klein stukje telefonie.

De tweede dag was de opdracht iets vrijer. De Linux omgeving moest worden omgezet naar een Windows omgeving. Daarbij moest zoveel mogelijk functionaliteit hetzelfde blijven. Je komt dan bepaalde zaken tegen die je niet alle dagen tegen komt, zoals een reverse proxy server in IIS. Omdat we goed voorbereid waren wisten we hoe we dit aan moesten pakken.

De derde en laatste wedstrijddag was Cisco. Tijdens deze dag hebben we gefocust op het netwerk voor bij de omgeving. Zo moesten we bijvoorbeeld een site-to-site verbinding hebben tussen een Cisco router en een Cisco ASA. Ook moest er bijvoorbeeld een CME telefooncentrale geïnstalleerd worden en moesten de switches zo goed mogelijk beveiligd worden.

Uiteindelijk na veel inspanning kunnen we met trots zeggen dat we 10e van Europa zijn geworden. We zijn blij met onze prestatie. Deze wedstrijd gaat niet per definitie om winnen, maar om beter worden. En dat zijn we de afgelopen tijd zeker geworden!

 

0
0
0
s2sdefault