yourwaytotheicttop

  • Home
  • Internationale belangstelling voor Blauwdruk ICT

Internationale belangstelling voor Blauwdruk ICT

Afgelopen week organiseerde CompTIA haar Member & Partner Conference EMEA in London. Nederland was goed vertegenwoordigd tijdens deze bijeenkomst en leverde twee bijdragen waarin de diplomavergelijkingen (Blauwdruk ICT) prominent aan de orde kwamenAfgelopen week organiseerde CompTIA haar Member & Partner Conference EMEA in London. Nederland was goed vertegenwoordigd tijdens deze bijeenkomst en leverde twee bijdragen waarin de diplomavergelijkingen (Blauwdruk ICT) prominent aan de orde kwamen.

Tijdens de conferentie werd al snel duidelijk dat het vergelijken van reguliere en particuliere certificeringslijnen internationaal steeds meer aan de orde is. Het maakt inhoudelijke verwantschap tussen reguliere en particuliere certificeringslijnen duidelijk. Tymen Kuperus van Drenthe College lichtte tijdens de eerste dag van de conferentie toe hoe hij binnen het ICT-onderwijs zowel CompTIA, Linux als Microsoft heeft geïmplementeerd in het curriculum, waarbij uiteraard de Blauwdruk ICT als hulpmiddel is gebruikt. Met terechte trots meldde hij dat het ook tot resultaten leidt. Zo is de gehele klas volgens onderwijsnormeringen geslaagd voor de onderdelen hard- en software en heeft 80% van de leerlingen op grond van de score het certificaat A+ van CompTIA behaald.


Op dag twee was er een bijdrage van Netherlands Academy Support Centre (NASC) tijdens de paneldiscussie An International Perspective On Skills Development. Samen met collega's werden de ontwikkelingen in Duitsland, Roemenië, Polen en Nederland toegelicht. Benadrukt werd dat het hebben van een goede mapping van belang is. Ook moeten vendoren het scholen gemakkelijk maken om toe te kunnen treden tot Academy Programma's. De panelleden gaven aan dat zij een belangrijke rol hebben op lokatie om daar de docenten bij te helpen. NASC benadrukte nog eens het belang van de diplomavergelijkingen en de rol die zij daarin hebben; ervoor zorgen dat deze actueel is en blijft. Tevens werd duidelijk dat financiering van certificeringen altijd een gespreksonderwerp is. NASC en Drenthe College gaan bekijken in hoeverre het bedrijfsleven hier (in het verlengde van de stages) een rol in zou kunnen spelen.

Op dag twee was er een bijdrage van Netherlands Academy Support Centre (NASC) tijdens de paneldiscussie An International Perspective On Skills Development. Samen met collega's werden de ontwikkelingen in Duitsland, Roemenië, Polen en Nederland toegelicht. Benadrukt werd dat het hebben van een goede mapping van belang is. Ook moeten vendoren het scholen gemakkelijk maken om toe te kunnen treden tot Academy Programma's. De panelleden gaven aan dat zij een belangrijke rol hebben op lokatie om daar de docenten bij te helpen. NASC benadrukte nog eens het belang van de diplomavergelijkingen en de rol die zij daarin hebben; ervoor zorgen dat deze actueel is en blijft. Tevens werd duidelijk dat financiering van certificeringen altijd een gespreksonderwerp is. NASC en Drenthe College gaan bekijken in hoeverre het bedrijfsleven hier (in het verlengde van de stages) een rol in zou kunnen spelen. Lees verder over CompTIA's Member & Partner Conference.

0
0
0
s2sdefault