yourwaytotheicttop

  • Home
  • Derde rapportage Monitor Keuzedelen gepubliceerd

Derde rapportage Monitor Keuzedelen gepubliceerd

Eind vorig jaar hebben 71 scholen informatie aangeleverd voor de derde rapportage van de Monitor Keuzedelen. Deze levert zowel op landelijk als op schoolniveau interessante informatie op. Op de website van Herziening MBO vindt u een overzicht terug van het aanbod van keuzedelen door het bekostigd onderwijs dat informatie heeft aangeleverd voor deze monitor.

In 2016 werd het eerste inzicht rondom de keuzedelen gepubliceerd. Uit de gegevens die de scholen hebben opgestuurd in het kader van deze nieuwe nulmeting, blijkt dat 441 van de 624 vastgestelde keuzedelen in het (geplande) aanbod van scholen zijn opgenomen. Het keuzedeel dat de mbo'er extra voor moet bereiden op een studie binnen het hbo wordt het meest aangeboden. Ook Digitale Vaardigheden en Ondernemerschap zijn keuzedelen die goed scoren.In 2016 werd het eerste inzicht rondom de keuzedelen gepubliceerd. Uit de gegevens die de scholen hebben opgestuurd in het kader van deze nieuwe nulmeting, blijkt dat 441 van de 624 vastgestelde keuzedelen in het (geplande) aanbod van scholen zijn opgenomen. Het keuzedeel dat de mbo'er extra voor moet bereiden op een studie binnen het hbo wordt het meest aangeboden. Ook Digitale Vaardigheden en Ondernemerschap zijn keuzedelen die goed scoren. Om in één oogopslag een beeld van de inhoud van de rapportage te krijgen is onderstaande infographic gemaakt.

Monitor Keuzedelen

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Herziening MBO. Daar kunt u de resultaten per aanbieder bekijken en kunt u ook zelf uw analyses maken met behulp van de ter beschikking gestelde open data.

Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault