yourwaytotheicttop

  • Home
  • Geslaagd voor LPI's Linux Essentials en CompTIA's A+

Geslaagd voor LPI's Linux Essentials en CompTIA's A+

We hechten waarde aan verhalen van studenten en alumni. Op deze website staan al veel testimonials van CA-ICT Award winnaars. Tot een half jaar geleden vooral van MBO'ers. Loket ICT gaat in de toekomst meer aandacht besteden aan testimonials vanuit zowel VO, MBO, HBO als WO. Een nieuwe website is in de maak. Ter introductie van deze nieuwe koers hierbij de testimonial van zij-instromer Daniël Verdaasdonk.

"Een carrière pad kiezen is niet altijd even makkelijk. Voor mij is dit ook van toepassing. Na een tijd zonder ideeën te hebben gezeten, kwam de suggestie van vrienden om opties te bekijken om een hobby naar werk om te zetten. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in computers en games, maar had nog nooit verder gekeken dan alleen dat als een interesse. Een hobby. Zodoende ben ik gaan werken als game tester. Hoe leuk dit ook mocht zijn, het was niet realistisch om dit fulltime te blijven doen. Ook is het lastig om werkgevers te overtuigen van je kennis zonder certificaten als bewijs."Een carrière pad kiezen is niet altijd even makkelijk. Voor mij is dit ook van toepassing. Na een tijd zonder ideeën te hebben gezeten, kwam de suggestie van vrienden om opties te bekijken om een hobby naar werk om te zetten. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in computers en games, maar had nog nooit verder gekeken dan alleen dat als een interesse. Een hobby. Zodoende ben ik gaan werken als game tester. Hoe leuk dit ook mocht zijn, het was niet realistisch om dit fulltime te blijven doen. Ook is het lastig om werkgevers te overtuigen van je kennis zonder certificaten als bewijs. Op een gegeven moment hoorde ik van de ICT-opleidingen van StarTel. Ik besloot een presentatie van het aanbod te bezoeken. Deze was overtuigend. Met diverse richtingen en opties. En misschien nog wel belangrijker; een sector met veel vraag naar nieuwe mensen. De opleidingen sloten goed aan op de kennis die ik al had en in relatief korte tijd heb ik de certificaten A+ van CompTIA en Linux Essentials van Linux Professional Institute (LPI) behaald."


Startel is een ICT-opleidingscentrum gevestigd te Roden is het StarTel. Met een breed pallet aan ICT-opleidingen voorzien ze in de trainingsbehoefte van het bedrijfsleven in het noorden en helpen ze personen die met hun achtergrond wat verder van de arbeidsmarkt staan. Hierbij vormt certificering een belangrijke rol. zo vertelt eigenaar van StarTel Marco Wagenveld:

"Vandaar dat we via Stichting Praktijkleren formeel partner zijn van o.a. CompTIA en LPI. Deze partnerships gebruiken we om invulling te geven aan onze trainingen en leertrajecten. Voor deze specifieke doelgroep van werkzoekenden en zij-instromers zijn we het programma IT-Hero gestart. Hierin zijn de leertrajecten opgedeeld in de topics Data (Data Science & Big Data), Beheer (Cloud Administration & IT-Support) en Development (Front End Web development & Entry Level Software Development). Het IT-Hero programma richt zicht met name op werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in ICT. We verwachten wel dat ze basis computervaardigheden hebben, praktisch zijn met de Engelse taal en gemotiveerd zijn."

0
0
0
s2sdefault