yourwaytotheicttop

  • Home
  • Diplomavergelijking LPI geactualiseerd

Diplomavergelijking LPI geactualiseerd

Zoals u weet vergelijken wij de inhoud van reguliere ICT-kwalificaties met de inhoud van ICT-certificeringen. Zo krijgen onderwijs, bedrijfsleven en studenten inzicht in hoe onderdelen van ICT-diploma's inhoudelijk verwant zijn met ICT-certificeringen. Afgelopen periode hebben Loket ICT en Linux Professional Institute (LPI) samengewerkt aan een actualisering van de bestaande diplomavergelijking.

In de vorige diplomavergelijking was Linux Essentials van LPI nog niet meegenomen. Simpelweg omdat deze certificering toen nog in ontwikkeling was. Ondertussen is het proces rondom de leermiddelen en de examinering van dit certificaat geïmplementeerd. Vanuit de markt is er steeds meer belangstelling. Een goed moment dus om de diplomavergelijking van LPI in zijn geheel te actualiseren. Hier kunt u de geactualiseerde vergelijking bekijken.


Belangrijk voor het bedrijfsleven
Voor werkgevers is het goed om te weten wat een diploma waard is en wat het precies behelst. Als werkgever bent u bekend en vertrouwd met certificaten van de ICT-branche. Waarschijnlijk zoekt u dan ook gericht naar ICT'ers met deze certificaten. Mogelijk is het onduidelijk voor u in welke mate onderdelen hiervan ook aan bod zijn gekomen binnen de ICT-opleidingen binnen het mbo. Dat is namelijk wel vaak het geval. De blauwdruk is daarom handig bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers en bij het bijscholen van uw personeel. Handig voor scholenOpleiders, docenten en ontwerpers van curricula voegen vaak bewust onderdelen van ICT-certificeringen toe aan de opleiding. De leerling krijgt dan actuele kennis mee die rechtstreeks toepasbaar is in de stage of de eerste baan. Ook wordt het dan gemakkelijker om naast het reguliere ICT-diploma een ICT-certificaat te behalen.

Verschil
Certificaten hebben betrekking op producten van één leverancier. Opleiders streven daarentegen ook naar het bijbrengen van algemene kennis en inzichten met betrekking tot ICT. Dat maakt het traject minder tijdgebonden, omdat productlijnen snel veranderen in de ICT. Het middelbaar beroepsonderwijs heeft ook een breder doel om (veelal jonge) mensen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Daarom besteden ze ook aandacht aan algemene competenties, zoals samenwerken, projectmatig werken en plannen.

0
0
0
s2sdefault