yourwaytotheicttop

  • Home
  • Stichting Praktijkleren continueert activiteiten Loket ICT

Stichting Praktijkleren continueert activiteiten Loket ICT

Stichting Praktijkleren continueert de werkzaamheden van Netherlands Academy Support Centre op het gebied van het bevorderen van marktconforme kennis en certificering. In het verlengde hiervan heeft CA-ICT Stichting Praktijkleren gevraagd om ook de activiteiten gerelateerd aan Loket ICT een vervolg te geven.

In opdracht van CA-ICT zet Stichting Praktijkleren het onderhoud en beheer van zowel de website als social media voort (LinkedIn en Twitter). Daarnaast krijgen diverse activiteiten een vervolg. Zo blijft Stichting Praktijkleren inhoudelijk betrokken bij de ICT-beroepenwedstrijden van WorldSkills Netherlands. Het volgen van de winnaars van een CA-ICT Award wordt overgenomen en uiteraard gaat Praktijkleren ook het onderhoud en beheer van de diplomavergelijkingen Blauwdruk ICT voor haar rekening nemen; het project waarin reguliere en particuliere certificeringen met elkaar vergeleken worden.


Quote van de heer Spaninks, directeur CA-ICT en namens Nederland ICT voorzitter Sectorkamer ICT en Creatieve Industrie: "Stichting Praktijkleren beschikt over het netwerk en de benodigde kennis en expertise om deze opdracht voor ons te continueren. De enige zekerheid die we hebben is dat alles om ons heen steeds sneller verandert, voornamelijk als gevolg van de mogelijkheden en toepassingen van ICT. Adequaat ICT-beroepsonderwijs is cruciaal om het anticiperen op die veranderingen mogelijk te maken en de implementatie goed te waarborgen."Quote van de heer Spaninks, directeur CA-ICT en namens Nederland ICT voorzitter Sectorkamer ICT en Creatieve Industrie: "Stichting Praktijkleren beschikt over het netwerk en de benodigde kennis en expertise om deze opdracht voor ons te continueren. De enige zekerheid die we hebben is dat alles om ons heen steeds sneller verandert, voornamelijk als gevolg van de mogelijkheden en toepassingen van ICT. Adequaat ICT-beroepsonderwijs is cruciaal om het anticiperen op die veranderingen mogelijk te maken en de implementatie goed te waarborgen."

Omdat CA-ICT zich als Opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT richt op de gehele beroepskolom, wordt de focus van deze website verder verbreed. Aangezien ook Stichting Praktijkleren in de breedte actief is binnen het ICT-onderwijs (VO, MBO en HBO) zullen Praktijkleren en CA-ICT gezamenlijk aan de slag gaan om deze verbreding verder vorm te geven. Stichting Praktijkleren ondersteunt het onderwijs als Academy Support Centre en door het ontwikkelen van les- en examenmateriaal voor praktijkleren binnen én buiten de school.

0
0
0
s2sdefault